Let op: deze cursus kun je alleen volgen met het jaarabonnement. Heb je nog geen abonnement? Klik dan rechts op de knop ‘Koop cursus’ om dit abonnement aan te schaffen. Met het abonnement krijg je toegang tot alle online cursussen van Voetzorg Totaal.

 

Waarom is deze les nuttig voor je?

Je krijgt in je pedicurepraktijk ongetwijfeld veel met de pseudo unguis incarnatus te maken. Je wilt je cliënt natuurlijk graag van dit pijnlijke nagelprobleem verlossen alsmede de oorzaak ervan achterhalen om recidieven te voorkomen.

Tijdens de opleiding leer je hoe je de ingroeiende nagel met behulp van conservatieve technieken kunt aanpakken. Echter, de behandeling van dit soort nagelproblematiek blijkt in de dagelijkse beroepspraktijk vaak behoorlijk lastig. Niet alleen pas gediplomeerde pedicures zullen dat beamen. Ook veel ervaren (medisch) pedicures vinden dit vaak nog steeds moeilijk.

Er bestaan verschillende technieken waarmee je een pseudo unguis incarnatus kunt aanpakken. De keuze voor je aanpak hangt af van diverse factoren zoals de vorm van de nagel, de hoogte van de nagelwal, de exacte locatie van het nagelprobleem, je zicht op de te behandelen locatie, de mate van pijn, etcetera.

Bij één van de behandelopties speelt de fissuurfrees een hoofdrol. Deze frees biedt zeker uitkomst in geval van een nauwe sulcus waarbij het essentieel is om met precisie te werken. Deze les, waarin het aanpakken van de ingroeiende nagel met de fissuurfrees centraal staat, zal jou zeker helpen bij het effectief behandelen van de ingroeiende nagel. Het opbouwen van de nodige ervaring en een portie durf doen de rest.

Overigens, ben jij (nog) niet bekend met een hier beschreven Latijnse term? In de verklarende woordenlijst vind je de bijbehorende Nederlandse benaming.

Wat kun je verwachten?

In deze les behandelt Coby de aanpak van de pseudo unguis incarnatus met behulp van de fissuurfrees en de hoektang. Ze demonstreert haar werkwijze aan de mediale zijde van de nagel van de linker hallux. Ze legt onder andere uit waarom en wanneer het soms nodig is om de nagel iets te versmallen met de fissuurfrees. Ze laat zien hoe ze het laterale nagelrandje van de rechter hallux verwijdert met mesje 15.

De pluspunten van deze les op een rij:

 • Duidelijke demonstratie van de behandeling op video’s;
 • Duidelijke uitleg over het voetprobleem;
 • Duidelijke uitleg over de mogelijke – vaak niet direct zichtbare – oorza(a)k(en) van het voetprobleem en de wijze waarop je dit kunt onderzoeken;
 • Duidelijke uitleg over de instrumenten en frezen die bij deze behandeling gebruikt worden;
 • Duidelijk beeld van het resultaat dat het plaatsen van een Ross Fraser nagelbeugel na de behandeling met de fissuurfrees kan opleveren;
 • Duidelijke uitleg over de ondersteunende hulpmiddelen;
 • Duidelijke uitleg over de adviezen aan de cliënt;
 • De video’s zijn altijd opnieuw te bekijken, dus ook als jij ze als opfrisser vlak voor of tijdens de behandeling nodig hebt;
 • De adviezen aan de cliënt zijn als PDF-bestand na de les te downloaden.

 

Inhoud

Hoofdstuk 1
Even opfrissen…de theorie 00:10:00
De werkwijze met de fissuurfrees 00:15:00
Hoofdstuk 2
De powerpointpresentatie met gesproken uitleg 00:19:00
Hoofstuk 3
De instructievideo snelle toegang verwijderen van een stukje nagel met de fissuur 00:02:00
De instructievideo snelle toegang omgekeerd mesje 15 00:00:19
De instructievideo snelle toegang drukvrij ligasano en copoline 00:00:40
Hoofstuk 4
Thuisadvies pdf downloaden 00:00:00

Reviews

5

5
7 beoordelingen
 • 5 Sterren7
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. 5

  Hallo Coby,

  IK ben super blij met deze mooie en duidelijke video’s. (betreft alle onderwerpen )

  Fijn om alles nog eens door te nemen wat je geleerd hebt .

  De video van de trepaan frees nog eens goed bekeken. Ik ga eerst maar eens oefenen op een aardappel haha.

  Ik hoop dat er nog vele mooie video’s komen .
  Heel veel succes Coby !!!!

 2. Duidelijke uitleg

  5

  Blij met de duidelijke uitleg. Was weer een opfrismomentje. Ben benieuwd naar de andere cursussen.

 3. Duidelijk

  5

  Ik vind het fijn dat alles zo goed zichtbaar is!
  Ook de snelle versies handig als ik het even niet meer precies weet.

 4. Pseudo unguis incarnatus met fissurfrees

  5

  Heldere uitleg, goed te volgen via diverse filmpjes.

 5. 5

  Zeer duidelijke uitleg over de verschillende technieken die toegepast kunnen worden. Het geeft mij zekerheid als ik dergelijke casussen zelf in de praktijk moet uitvoeren.
  Doe of deed ik het wel goed, had ik het beter anders kunnen aanpakken. Zeker als beginneling is het op zoek gaan naar de juiste methode die past bij de klant. Zeer waardevol om juist te handelen mbv deze cursus.

 6. De academie

  5

  Wat een mooi materiaal en duidelijke uitleg zitten er bij alle onderwerpen. Ook het stukje opfrissen is erg fijn evenals de aanvulling van stukje uitleg waardoor en bijvoorbeeld uitleg nagelopbouw. Ook de filmpjes met snelle toegang zijn fijn dat je het even snel kunt opzoeken om te kijken hoe het ook al weer zat.
  Kortom Coby je hebt iets moois neergezet waar zeker voor beginner en gevorderde zeker nog iets te leren valt.
  Succes met alles.

© 2024 Voetzorg Totaal - Powered by Maatos